Ännu en trädgårdsblogg?

Det känns som en relevant fråga att fundera över. Internet fullkomligt svämmar över av dem och det ligger nära till hands att känna sig överflödig. Dessutom har kanske instagram, tumblr, pinterest, etc, för länge sedan passerat bloggmediet i popularitet och användning. Är det då ändå lönt? Tar en vända till i tanken… Varför trädgårdsblogga och varför 2017? Jag har konstaterat att trädgårdskategorin är en av de mest vitala i bloggsfären och att det fortfarande finns en gedigen community att engagera sig i, utbyta erfarenheter och knyta kontakter. Trädgårdsintresset, såväl hobby- som yrkesbetonat, har varit stadigt på uppåtgående i Sverige under de senaste åren. Kanske blev jag själv ett exempel på detta när jag gav mig in i branschen med AB Garden hösten 2015.

Landar i att det ändå i slutändan är för min egen skull jag nu gör detta och startar blogg. Beskrivningar i text och bildspråk som speglar arbetet i trädgården ger extra näring åt arbetet och tillfredsställelse över resultatet, det vet de flesta som provat. Om det dessutom kan glädja och inspirera andra får det bli en stor bonus.

Jag som skriver heter Andreas Benkel och har odlat fram ett starkt trädgårdsintresse de drygt sju år som vi haft Hagalund, en vacker bergsträdgårdstomt i Loo vid Antens norra spets utanför Alingsås. Sedan hösten 2015 driver jag egna trädgårdskonsultfirman AB Garden.

Innan jag blev med trädgård låg nog intresset latent i gröna gener från min gammelmorfar Erik Eriksson som var trädgårdsmästare och handelsträdgårdsägare i Hälsingland. Jag hoppas kunna återkomma till detta ämne framöver. Förädlat av försjunkna timmar i exempelvis Emma Lundbergs, Ulla Molins och Lotte Möllers böcker har hobbyn och bisysslan blivit passion! Efter alla teoristudier, praktik, egna projekt och kunduppdrag betraktar jag mig som autodidakt – vackert men svårt ord för självlärd – trädgårdsmästare.

Välkomna hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *