Höstpyssel med oxbär

Två sorters oxbär, ligusterhäck och vintergröna

Två sorters oxbär, ligusterhäck och vintergröna

Ett litet men viktigt fragment av min trädgårdsfilosofi hittills har byggt på återbruk där jag försöker hitta nya platser och användningsområden för sticklingar, rotskott, m.m.

Nu har jag gått på inspiration och gett en rotad avstickare från krypoxbär (Cotoneaster dammeri ‘Major’) lite japansk touch – ungefär som oxbär ympat på stam fast mer levande och naturligt. Jag har inte jobbat så mycket med krukor tidigare, jag föredrar det beständiga och tåliga i markplantering. Nu kunde jag inte låta bli. Eftersom detta var ett krukset från Living Story så fick det bli ett småsyskon i form av ett inhandlat parkoxbär (Cotoneaster suecicus ‘Coral Beauty’).

Blott andra bloggposten…passar kanske att även beskriva inramningen runt altanen. Det är en ligusterhäck på tillväxt och tuktning som står på en bädd av vintergröna (Vinca Minor). Det är här jag fotat sidhuvudet på startsidan. Rullstenarna som gömmer sig under vintergrönan har sannolikt funnits här på Hagalund sedan huset byggdes 1909, även om de flyttat runt en del.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *