Ännu en trädgårdsblogg?

Bumblebee visiting Cunningham’s White

En favoritbild från rhododenronblomningen 2015. Kallar den ”Bumblebee visiting Cunningham’s White”.

Det känns som en relevant fråga att fundera över. Internet fullkomligt svämmar över av dem och det är ganska lätt att känna sig liten och obetydlig i sammanhanget. Dessutom har många mikrobildbloggar såsom instagram och tumblr för länge sedan passerat bloggmediet i popularitet och användning. Är det då ändå lönt? Tar en vända till i tanken… Varför trädgårdsblogga och varför 2015? Jag har konstaterat att trädgårdskategorin är en av de mest vitala i bloggsfären och att det fortfarande finns en gedigen community att engagera sig i, utbyta erfarenheter och knyt kontakter. Trädgårdsintresset är på uppsving i Sverige, kanske är jag själv ett exempel på detta som gett mig in i branschen alldeles nyligen med AB Garden.

Landar i att det ändå i slutändan är för min egen skull jag nu gör detta och startar blogg. Beskrivningar i text och bildspråk som speglar arbetet i trädgården ger extra näring åt arbetet och tillfredsställelse över resultatet, det vet de flesta som provat. Om det dessutom kan glädja och inspirera andra får det bli en stor bonus.

Jag som skriver heter Andreas Benkel och har odlat fram ett starkt trädgårdsintresse de år som vi haft Hagalund, en vacker bergsträdgårdstomt i Loo vid Antens norra spets utanför Alingsås. Sedan hösten 2015 driver jag egna trädgårdskonsultfirman AB Garden.

Innan jag blev med trädgård låg nog intresset latent i gröna gener från min gammelmorfar Erik Eriksson som var trädgårdsmästare i Hälsingland. Jag hoppas kunna återkomma till detta ämne framöver. Förädlat av försjunkna timmar i exempelvis Emma Lundbergs, Ulla Molins och Lotte Möllers böcker har intresset blivit passion.

Välkomna hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *